Vocal coach

Waar de clinic in groepsverband plaatsvindt, werk ik als zangcoach één op één. Als coach en docent van o.a. sprekers, zangers (professioneel en amateur) en kinderen maak ik het zingen zo tastbaar mogelijk. Het maakt niet uit om welk stemtype het gaat: we zoeken de methode die de leerling op de een of andere manier raakt. 

In iedereen zit iets ‘eigens’ waar we samen aan gaan werken.

De stem, dat is iets in de keel en heeft met adem te maken. Het is zo’n vanzelfsprekendheid dat we spreken, waardoor het hoe en waarom vaak totaal onbewust gebeurd. Ik leer je hoe je dit kan inzetten in het dagelijks leven, werk of school.

Het mooist voor mij als docent/coach is de adem en de stem met elkaar te verbinden. In de adem leer je veel over jezelf en door invloed op je adem te krijgen, kun je je stem beter gebruiken en doelmatiger kunnen inzetten. Tevens zal je beter kunnen omgaan met stress, zenuwen of een betere hardloopprestatie kunnen leveren.

Natuurlijk is het van belang om het technisch aspect helder weer te geven. Het boeiende van zingen en spreken is dat het in ons lichaam gebeurt. Tijdens het oefenen kun je je stembanden niet zien en ook adem is onzichtbaar, maar je voelt het wel. Door duidelijkheid te bieden over wat er geoefend wordt, help ik de leerling een beeld te krijgen van wat er in het lichaam plaatsvindt. Immers, weet wat je leert, dan leer je beter.